Nieuws

Gemeente, Hilversum Marketing en kwekers onderzoeken mogelijke verplaatsing Kwekerij naar Oosterspoorplein

Dit jaar starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het Stationsgebied. Dat betekent dat wanneer de gemeente aan de slag gaat op het Stationsplein is er op de huidige plek geen ruimte meer is voor ‘De Kwekerij’. Dit levendige en creatieve stadspark is een groot succes. De gemeente, Hilversum Marketing, betrokken ondernemers en bezoekers willen dan ook graag dat dit blijft. Omdat dit op de huidige plek niet meer kan, onderzoeken we de komende maanden samen een nieuwe locatie. Een van de opties is een verplaatsing naar het Oosterspoorplein. Daar wordt gezocht naar een tijdelijk invulling van het plein. Inwoners kunnen dit voorjaar en nog de hele zomer van De Kwekerij op haar huidige locatie genieten. Op dit moment is de planning om de verhuizing begin 2022 te laten plaatsvinden.

De Kwekerij werd in 2020 geopend als tijdelijk stadspark op het Stationsplein, als ‘groene hotspot’ midden in het centrum van Hilversum, op initiatief van gemeente Hilversum en Hilversum Marketing. Arno Scheepers, wethouder Stationsgebied: “Het stadspark is bedoeld om het gebied nu al levendiger en aantrekkelijk te maken voor inwoners en bezoekers van Hilversum, vooruitlopend op de nieuwe invulling van het stationsgebied. Het is mooi te zien dat De Kwekerij ondanks corona nu al zo’n succes is!” 

Buiten expositie De Zilveren Camera

Wist je dat de expositie De Zilveren Camera ook deels in de buitenlucht is te zien? 

De tentoonstelling met kleine, grote, ontroerende en aangrijpende verhalen is op verschillende locaties in de binnenstad te zien. De route start met grote doeken in het houten grid bij de Kwekerij op het Stationsplein. Via de etalages van  Chocolate Company, Coffee Fellows, De Gooise Matras, Libris Voorhoeve, 22Store, Morph Design en MAT-Store eindigt de route op de Kerkbrink met levensgrote fotokubussen. Lees meer

DSC_0073
DSC_0476

De Kweekbakken

De kweekbakken zijn weer gevuld! Dit seizoen worden er eikenbladsla, botersla, paarse bloemkool, selderij, platte peterselie en amsoy gekweekt.

De Slimme Regenton

Heb jij De Slimme Regenton al gespot? Deze regenton is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extremer weer, met periodes van hevige regen en periodes van droogte. En… de regenton is slim omdat hij verbonden is met internet. Bij een naderende hoosbui wordt het kraantje aan de onderkant via deze verbinding opengezet, zodat het regenwater wegstroomt en er weer ruimte is om het komende regenwater op te vangen.
DSC_0308
de Kwekerij_2

Ze zijn weer open!

Lokaal Hilversum en Bar des Boules zijn weer open! Op vrijdag en zaterdag kun je bij Lokaal weer je favoriete lokale producten halen. En ook bij Bar des Boules kan je indien het weer het toelaat weer een biertje komen drinken. Laat dat zonnetje maar komen!

Hamer Djing

Heb jij de ‘Hamer-Djing’ al gespot? Dit kunstwerk betaat een hangende ring met 42 bellen en wijzers van een klok.
Kunstenaar Ernest Laeven maakt kynetische sculpturen – oftewel bewegende kunstwerken. Wanneer je draait aan het rad, breng je een hamer in beweging. En wanneer die hamer valt hoor je een djing-geluid. Vandaar de naam.
DSC_0147-2