Over ons

Stadspark De Kwekerij is een initiatief van Hilversum Marketing en gemeente Hilversum. Het park maakt deel uit van het Stationsgebied. Het is een groene en levendige plek midden in het centrum waar je elkaar kunt ontmoeten, een kop koffie kunt drinken, een potje jeu de boules kunt spelen of gewoon rustig op een bankje in de zon kunt zitten. Het is ook een plek waar evenementen plaatsvinden. Denk aan bootcamps, filmavonden en de zomerkwekerij.

De Kwekerij is een tijdelijk park. Gemeente Hilversum werkt aan de plannen voor de herontwikkeling van het Stationsgebied. De ontwikkeling zal medio 2022 van start gaan. Maar vooruitlopend op de nieuwe invulling is er de behoefte om ook daarvoor het gebied al levendiger en aantrekkelijk te maken voor inwoners en bezoekers van Hilversum.

Hilversum Marketing heeft daarom in 2019 samen met Landschapsarchitect Karres en Brands het plan ontwikkeld voor een nieuw stadspark: ‘de Kwekerij’. Voor de invulling van het park werken we nauw samen met lokale ondernemers, inwoners en organisaties van Hilversum. De realisatie van het park is gedaan door Triomf, een organisatie die ook veel werkt aan het bouwen van festivals. In 2020 opende het park haar deuren voor publiek. Er zijn inmiddels 3 enthousiaste lokale ondernemers gevestigd; Stek, Bar des Boules en Lokaal Hilversum.

Verder groeit en bloeit er van alles in onze kweekbakken. En adopteren wij bomen uit de stad die om welke reden dan ook een andere plek nodig hebben.

De Kwekerij is een tijdelijk park en heeft een flexibel en duurzaam karakter. Alles wat we ‘bouwen’ moet verplaatsbaar zijn, herbruikbaar zijn en/ of zoveel mogelijk van gerecycled materiaal.

Het houten grid is niet alleen uit elkaar te halen en te verplaatsen of op een andere manier te gebruiken, maar ook het hout is duurzaam, aangeschaft via Duurzaamhout.nl. Zij werken samen met Staatsbosbeheer en dit hout komt uit een bos op de Veluwe, bij Garderen. Het is 100% inlands hout, gewonnen omdat er ruimte in dit bos moest komen.

Ook de verdere invulling heeft een duurzaam karakter. In het park worden banken van gerecycled hout gemaakt (industrieel eiken balken) en de kweekbakken die worden gebruikt zijn gemaakt van oude palletranden. Een mooie vorm van hergebruik van materialen.

Kom gerust eens langs! En wil je meer informatie, loop dan even bij ons binnen in de Live Hilversum brandstore. Je vindt ons aan de zijkant van het park en we vertellen je graag meer over de Kwekerij.